تعریف آپارتمان و انواع آن
امروزه با رشد جمعیت آپارتمان نشینی هم گسترش یافته است. جمعیتی که رو به رشد است برای تأمین مسکن چاره ای جز ساخت و ساز آپارتمان و آپارتمان نشینی ندارند. آپارتمان نشینی ابتدا در شهرهای بزرگ بوجود آمد بعد به شهرهای کوچک هم انتقال یافت طوریکه اکنون در هیچ کجای ایران نمیتوان شهری پیدا کرد که در آن آپارتمان ساخته نشده باشد. افرادی که قصد زندگی در آپارتمان دارند باید با فرهنگ آپارتمان نشینی آشنا باشند. در آپارتمان باید به رعایت حقوق دیگران توجه ویژه ای داشت که در صورت رعایت نکردن آن سبب بوجود آمدن مشکلات آپارتمان نشینی می شود. ما در این مقاله به بیان مفهوم آپارتمان و انواع آپارتمان و مزایا و معایب آپارتمان نشینی می پردازیم.

آپارتمان چیست؟


در ساختمان های چند طبقه واحد‌های مستقلی وجود دارد. این واحدها می توانند هم مسکونی و هم تجاری باشند. آپارتمان ها معمولا از قسمت های عمومی و خصوصی تشکیل شده اند. بطور کلی آپارتمان نشینی دارای آداب و شرایط خاصی می باشد به این دلیل که خانواده و افرادی با اخلاق ها و خصوصیات رفتاری خاص در آن زندگی می کنند.‌‌ بنابراین افرادی که تمایل دارند در آپارتمان زندگی یا کار کنند، کنار آمدن با خلق و خوی افراد ساکن در آپارتمان از شروط اولیه محسوب می شود. بعد از سکونت در آپارتمان باید خود را با شرایط و قوانین آپارتمان وفق داد. هر آپارتمان شرایط خاص خود را دارد مثل شارژ ماهیانه، شرایط استفاده از پارکینگ و.... در ادامه مقاله با قوانین مشترک در آپارتمان ها آشنا می شوید.


قوانین مشترک در آپارتمان


افرادی که تمایل دارند در یک واحد آپارتمان ساکن شوند برای زندگی یا به عنوان محل کار باید قوانین مشترکی در آپارتمان برقرار است را بدانند این قوانین شامل:
• شارژ ساختمان: افرادی که ساکن آپارتمان هستند باید یک هزینه ای که بین تمام ساکنین آپارتمان مشترک است پرداخت کنند که به آن شارژ ساختمان می گویند. شارژ ساختمان شامل نظافت آپارتمان، تعمیرات، قبوض مشترک، آسانسور و..... می باشد.
• پرداخت هزینه آپارتمان: افرادی که یک واحد از آپارتمان را اجاره می کنند موظف هستند هر ماه هزینه اجاره خود را پرداخت کنند.
• تصمیم گیری های مدیر آپارتمان: مدیر آپارتمان مسئول حفظ و اداره ساختمان می باشد و همچنین مجری تصمیم های مجمع عمومی است.
• پرداخت هزینه بعنوان تنخواه گردان: گرفتن یک هزینه به عنوان تنخواه گردان برای تامین هزینه از صاحبان آپارتمان به عهده هیئت مدیره می باشد.

علاوه براین قوانین قسمت یا بخش هایی از آپارتمان عمومی بوده و همه مالکین می توانند از آن استفاده کنند مثل انبار، پارکینگ، آسانسور، راه پله ها، وسایل ایمنی، محوطه خارجی آپارتمان، تأسیسات و.....

انواع آپارتمان


منظور از انواع آپارتمان این است که آپارتمان ها در یکی از چهار طبقه قرار دارند و براساس درجه بندی مشخص می شوند که به شرح زیر می باشد:
• آپارتمان های گروه A: معمولا این گروه از آپارتمان ها کمتر از ده سال ساخت سن دارند و لوکس و جدید هستند. در مناطق بالاشهر و موقعیت خوب هستند. به همین دلیل این آپارتمان ها بالا است.
• آپارتمان های گروه B: این گروه آپارتمان بین ده تا ۲۵ سال ساخت هستند و به خوبی نگهداری می شوند.
• آپارتمان های گروه C: این آپارتمان ها بین ۳۰ الی ۴۰ ساخت هستند. افرادی که درآمد کمی دارند این آپارتمان ها را اجاره می کنند. یا ممکن است افرادی هستند که برای افزایش درآمد خود ابتدا این گروه آپارتمان ها را اجاره می کنند تا بعد به خانه های بهتری روند.
آپارتمان های گروه D: این گروه از آپارتمان ها معمولا در مناطقی هستند که از نظر اجتماعی و اقتصادی در سطح پایین قرار دارند.


معایب و مزایای آپارتمان نشینی


همانطور که می دانید زندگی محل آرامش اعضای خانواده است. ایجاد حس خوب در محیطی که زندگی می کنم بسیار تأثیر گذار است. برای اینکه بتوان محیطی با آرامش و شادی برای اعضای خانواده فراهم کرد بهتر است با مزایای آپارتمان نشینی آشنا شوید.
1. شانس خانه دار شدن: ارزش زمین بطور ساعتی در حال افزایش است و اینکه بتوان یک زمین کوچک خرید و آن را ساخت برای جوانان امروز مقدور نیست. به همین دلیل آپارتمان ها این امکان را برای جوانان امروز فراهم کرده که به راحتی توانایی خرید یک منزل شخصی را داشته باشند. آپارتمان ها بهترین استفاده را فضا و زمین را کرده اند به همین دلیل تعداد بیشتری از افراد می توانند خانه دار شوند.
2. رعایت حریم خصوصی: در زندگی آپارتمان نشینی رعایت حریم خصوصی بسیار اهمیت دارد. در واقع باید گفت آپارتمان نشینی یک سبک جدید زندگی را به مردم می آموزد که مردم باید به زندگی شخصی یکدیگر احترام بگذارند و اجازه دخالت در زندگی یکدیگر را نمی دهند.
3. افزایش امنیت: تقریبا همه آپارتمان ها و مجتمع های مسکونی دارای دوربین مداربسته هستند و اجازه ورود افراد را به ساختمان نمی دهند. در نتیجه حفظ اموال افراد ساکن در آپارتمان ها بخوبی حفظ می شود.
4. بیشتر بودن طول عمر ساختمان: هنگام ساخت و ساز مجتمع های آپارتمانی ابتدا تحقیقاتی روی خاک و بستر زمین انجام می دهند و سپس شهرداری در صورتی که ساختمان بر اساس اصول حرفه ای ساخته شده باشد گواهینامه پایان کار ارائه می دهد. به همین دلیل عمر این ساختمان ها بیشتر است.
5. پرداخت هزینه بصورت مشترک: آپارتمان ها یک سری هزینه هایی مثل شارژ ساختمان، تعمیرات و.... دارد. این هزینه بر اساس متراژ ها واحد و تعداد ساکنان ساختمان تقسیم می شود به همین دلیل سبب کاهش هزینه ها می شود.
6. کاهش در مصرف انرژی: یکی از عمده ترین مزایای زندگی در آپارتمان این است که سیستم گرمایشی و سرمایشی نسبت به سیستم های سنتی انرژی کمتری مصرف می کنند. معمولا تجهیزات آپارتمان ها مدرن هستند و دارای برچسب انرژی هستند و به مصرف بهینه انرژی کمک می کنند.

درکنار مزایای آپارتمان نشینی معایبی ممکن است داشته باشد بعنوان مثال گاهی ممکن است فضای آپارتمان محدود باشد یا اینکه همسایه های دردسر ساز داشته باشد. همچنین گاهی اوقات شرایط تغییر در محیط ممکن محدود باشد.


سخن آخر


افرادی که تمایل دارند در آپارتمان زندگی کنند باید تمام جنبه های مثبت و منفی آپارتمان نشینی را درنظر بگیرند. عده ای هستند که می‌خواهند هزینه ها را در سطح پایین نگه دارند و یا برای مدت کوتاهی در مکانی کوچک زندگی کنند زندگی در آپارتمان برایشان مناسب تر است. بطور کلی مزایای زندگی در آپارتمان بسیار بیشتر از معایب آن است. تنها مشکل اساسی آپارتمان نشینی می توان به فضای کوچک آن اشاره کرد که ممکن است برخی افراد عادت به زندگی در چنین مکان هایی نداشته باشند.