مرحله به مرحله ساخت ویلا در شمال کشور
با توجه به شلوغی‌های شهر و زندگی آپارتمان‌نشینی اکثر افراد ترجیح می‌دهند برای گذراندن اوقات فراغت و تعطیلات خود در بیرون از شهر و به ‌خصوص در مناطق شمالی ویلا بسازند. مناطق شمالی کشور همیشه از آب‌وهوای معتدلی برخوردار است که برای فرار از روزهای گرم تابستان بهترین موقعیت مکانی محسوب می‌شود. ساخت ویلا در شمال کشور دارای مراحل مختلفی است که باید طبق اصول مهندسی ساز و با بهترین متریال‌های باکیفیت انجام شود .اگر شما هم قصد ساخت ویلا در مناطق شمال کشور را دارید باید با مراحل ساخت ویلا در مناطق شمالی آشنا شوید. ما در این مقاله قصد داریم مراحل ساخت ویلا در مناطق شمال کشور را بیان کنیم بنابراین پیشنهاد ما به شما این است که تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
 

مراحل ساخت ویلا در شمال



مناطق شمالی کشور یکی از بهترین گزینه‌های عالی است که اکثر افراد تمایل دارند در این مناطق ویلا بسازند. البته ساخت‌وساز ویلا در شمال با در نظر گرفتن برخی از قوانین و همچنین انجام برخی از مراحل ساخت همراه  است که شما را در ساخت یک ویلای خوب و دنج یاری خواهد کرد. در ادامه ما مراحل ساخت ویلا در مناطق شمال کشور را برای شما بیان می‌کنیم. این مراحل عبارت‌اند از:
 

انتخاب شهر مورد نظر

در ابتدای ساخت ویلا در مناطق شمالی بهتر است طبق سلیقه خود شهر مورد نظر را انتخاب کنید. البته انتخاب یک شهر از میان بیشمار شهرهای شمالی کشور بستگی به موقعیت جغرافیایی،میزان توریستی بودن، قیمت هر متر زمین،میزان رشد و جمعیت آن  دارد. درواقع شما باید شهری را انتخاب کنید که به ملاک‌ها و معیارهای شما نزدیک باشد.
 

اخذ مجوز

بعد از انتخاب شهر موردنظر در مناطق شمالی شما باید به دنبال اخذ مجوزهای لازم از شهرداری و سازمان‌های مربوطه شوید. در حقیقت شما با طی کردن مراحل اداری و اخذ مجوزهای لازم با خیال راحت می‌توانید به سراغ مراحل ساخت‌وساز بروید.

نقشه‌برداری زمین

در این مرحله از ساخت‌وساز ویلا در شمال کشور، نقشه‌برداری زمین است. در واقع با نقشه‌برداری از زمین موقعیت اقلیمی ، ابعاد و موقعیت زمین و جهت شمال، جنوب و همچنین طول و عرض زمین مشخص می‌شود تا بر اساس آن مراحل بعدی ساخت‌وساز انجام شود.
 

 طراحی ویلا

در مرحله بعدی از ساخت‌وساز ویلا در شمال کشور باید طبق سلیقه شما توسط مهندس ناظر طراحی نقشه ویلا انجام شود. برخی از افراد تمایل به ساخت ویلای 3 خواب و دوبلکس را دارند که مهندس ناظر با در نظر گرفتن سلیقه شما و موقعیت مکانی مورد نظر طراحی اولیه ویلا را انجام می‌دهد.
 

محاسبات نقشه طراحی‌شده

مهندس طراحی در این مرحله باید محاسبات نقشه طراحی‌شده را انجام دهد. در این مرحله محاسبات سازه ویلا ، تعداد میلگردهای موردنیاز و نوع اسکلت بتنی در سازه به همراه سایر موارد دیگر محاسبه می‌شود. در واقع مهندس طراحی همه هزینه‌ها را برآورد می‌کند و یک محاسبه کلی تا اتمام پروژه ساخت‌وساز را به دست می‌آورد و به شما اعلام می‌کند تا در جریان هزینه‌ها باشید.


رنگ‌ریزی و اجرای نقشه

رنگ ریزی و اجرای نقشه برای مشخص کردن حدود طول و عرض ویلا در مکان مربوطه توسط مهندس ناظر و برخی از پرسنل انجام می‌گیرد.


پی‌کنی ویلا

بعد از انجام رنگ ریزی و اجرای نقشه توسط پرسنل، برای اجرای آرماتوربندی یا اجرای فونداسیون باید از قبل با توجه به ابعاد مشخص‌شده در نقشه پی‌کنی ویلا انجام شود.

اجرای فونداسیون یا کرسی چینی

در این مرحله اسکلت کار یا همان آرماتوربند باید بر اساس نقشه محاسباتی به‌دست‌آمده از ویلا کرسی چینی یا فونداسیون را اجرا کند.

اجرای ستون و سقف

در این مرحله اسکلت کار به همراه نظارت مهندس مراحل اجرای ستون‌ها، سقف‌ها و اسکلت ساختمان را انجام می‌دهد.
 

دیوارچینی

در این مرحله بنا به همراه کارگران بین ستون و اسکلت ویلا را از آجر و بلوک پر می‌کند. در واقع دیوارچینی به معنی سفت‌کاری ویلا نیز نام دارد که در این مرحله انجام می‌شود. علاوه بر این سفت‌کاری ویلا به معنی تقسیماتی است که در داخل ویلا انجام می‌شود که بر اساس آن اتاق‌ها، آشپزخانه ویلا، سرویس بهداشتی و  سالن توسط دیوارچینی از یکدیگر مجزاء می‌شوند.
 

سربندی ویلا

سربندی ویلا یکی دیگر از مراحل ساخت‌وساز ویلا است که با توجه به نظارت مهندس و همچنین با در نظر گرفتن جهت و شیب سقف توسط جوشکار انجام می‌شود. در مرحله سربندی ویلا برای زیباتر شدن نمای ویلا گاهی اوقات از شکستگی زیاد در سقف یا شیب تند استفاده می‌شود.

نصب چهارچوب و فرم‌ها، لوله‌کشی و سیم‌کشی

بعد از مراحل جوشکاری و سربندی سقف نوبت به نصب لوله‌کشی، فرم‌ها و سیم‌کشی ساختمان ویلا می‌رسد. البته در این مرحله انجام لوله‌کشی سرویس بهداشتی ، آشپزخانه و همچنین لوله‌های مربوط به سرد و گرم شوفاژ زیر نظر نظارت مهندس انجام می‌گیرد.
 

عایق‌کاری کف و دیوارها

در این مرحله عایق کار باید سرویس‌ها، کف ساختمان و آشپزخانه را به‌خوبی عایق‌کاری یا ایزوگام کند. بعد از مراحل عایق‌کاری نوبت به کاشی‌کاری دیواره‌های آشپزخانه می‌رسد. البته در این مرحله بسته به سلیقه شما در سقف ویلا از کناف، چوب روس و لمبه استفاده می‌شود که برای سقف سرویس‌ها نیز می‌توان از میله‌گرد و راویز استفاده کرد.

تعمیر سفید یا سفید‌کاری دیوارها

در این مرحله از ساخت‌وساز نوبت به سفیدکاری دیوارهای ویلا می‌رسد. سفیدکاری دیوارهای ساختمان توسط بنا با استفاده از مصالحی همچون سیمان‌سفید و پودر سنگ انجام می‌شود.  

کف‌سازی سالن،خواب،تراس

بنا با توجه به سلیقه شما از مصالحی همچون سنگ، سرامیک، پارکت یا لمینت برای کف سازی اتاق‌ها ، سالن و آشپزخانه استفاده می‌کند.
یکی از نکات اصلی و قابل‌توجه در زمان کف سازی این است که اگر می‌خواهید برای کف سازی بیشتر هزینه کنید بهتر است از پارکت یا لمینت استفاده کنید . از طرفی برای کم کردن هزینه در مرحله کف سازی ویلا نیز می‌توانید از سرامیک استفاده کنید.
 

نصبیجات ویلا

بعد از انجام کف سازی ویلا نوبت به نصب کلید و پریزها، لوستر، چراغ‌ها، شیرآلات، کمد دیواری، روشویی، کابینت آشپزخانه، توالت فرنگی و ... می‌رسد.

نصب درب‌ها و پنجره‌ها

در این مرحله از ساخت‌وساز ویلا نیز نوبت به نصب پنجره‌ها، درب‌ها و شیشه‌های بیرونی و داخلی ویلا می‌رسد. البته نصب پله بیرونی نیز بعد از نصب درب و پنجره انجام می‌گیرد.
 

نقاشی ویلا

نقاشی ویلا آخرین مرحله از ساخت‌وساز ویلا  است که توسط نقاش انجام می‌گیرد. البته نقاشی بیرون و داخل ویلا توسط نقاش و با نظارت مهندس انجام می‌گیرد تا طبق هماهنگی‌ها و خلاقیتی که نقاش به خرج می‌دهد نقاشی ویلا به‌خوبی انجام شود.

 

سخن پایانی

مناطق شمالی ازجمله مناطق خوش آب و هوایی است که اکثر افراد تمایل دارند در این مناطق شمالی ویلای موردنظر خود را بسازند. بنابراین اگر شما هم قصد ساخت ویلا را در مناطق شمالی کشور دارید بهتر است برای جلوگیری از پرداخت هزینه‌های اضافی از متخصصین مربوطه اطلاعات لازم را دریافت کنید. به‌طور مسلم برای آنکه بتوانید ویلای رؤیایی خود را در بهترین موقعیت مکانی در مناطق شمالی بسازید باید نسبت به مراحل و اصول ساخت‌وساز ویلا اطلاع داشته باشید.